Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο

Μάνθος Λυδάκης (Πρόεδρος)

Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1981 στο Ηράκλειο. Είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, στο Τμήμα Φιλολογίας. Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυσης και των Δημοσίων και Ευρωπαϊκών Πολιτικών. Είμαι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων. Διετέλεσα Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου. Έχω εργαστεί στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και σε φορείς κατάρτισης, εκπαίδευσης και απασχόλησης. Σήμερα εργάζομαι στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μαρία Παπαδακάκη (Αντιπρόεδρος)

Η Δρ. Μαρία Παπαδακάκη είναι Καθηγήτρια Εφαρμογών στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης. Έχει αποκτήσει το πρώτο της πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία, έχει Μάστερ στη Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MPH), και κατέχει διδακτορικό της  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. (FP6, FP7, LdV, DG MOVE, Πρόγραμμα Υγείας-EAHC, DAPHNE, COST). Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Ενδοοικογενειακή Βία. Ορίστηκε ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδα στην Επιτροπή Διαχείρισης του έργου «COST TU1010». Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 άρθρα, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, με υψηλό δείκτη απήχησης, για την συντροφική βία και άλλα θέματα υγείας και οδικής ασφάλειας.

Χάρις Γιρβαλάκη (Γραμματέας)

Η κ. Γιρβαλάκη Χάρις είναι χημικός  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία – Επιδημιολογία από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι υποψήφια διδάκτορας της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής η κ. Γιρβαλάκη θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής παρέμβασης του προγράμματος TiTAN Crete σε Γενικούς Ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχοντας ως θεωρητικό υπόβαθρο την Θεωρία της Προσχεδιασμένης Συμπεριφοράς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σήμερα στην ανάπτυξη, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών ελέγχου του καπνίσματος και της έκθεσης στον καπνό.

Γεράσιμος Μηλαθιανάκης (Ταμίας)

Ονομάζομαι Γεράσιμος Μηλαθιανάκης και γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης όπου κατοικώ και εργάζομαι ως Λογοθεραπευτής. Σπούδασα στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας στο τμήμα Λογοθεραπείας από όπου και αποφοίτησα το 2010. Από τότε έως και σήμερα έχω εργαστεί σε διάφορα πλαίσια ως Λογοθεραπευτής, τόσο στην Αττική όσο και στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2015 αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό «Δημόσιας Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

DimitrisKalopsikakis

Δημήτρης Καλοψικάκης (Μέλος)

Σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών και στα Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έχει εργαστεί σε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε τεχνολογίες ΤΠΕ, στο ΙΤΕ και σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού
Προσωπικού, στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νίκος Νεβεσκιώτης (Μέλος)

Γεννήθηκα το 1990 στη Δράμα. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, από όπου αποφοίτησα ως αριστούχος, λαμβάνοντας το «ΑΕΙΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ», του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).  Έχω ολοκληρώσει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ίδιο τμήμα, με κατεύθυνση την «Πολιτική Ανάλυση και τις Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές»,  στη διάρκεια των οποίων έλαβα υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Η Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία μου είναι πάνω σε θέματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης στην Ελλάδα. Από το 2013 δραστηριοποιούμαι ως στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) και ιδιαίτερα στην Αντιπροσωπεία του Οργανισμού στην Κρήτη στην οποία κατέχω τη θέση του «Επόπτη»

Φραγκίσκος Παρασύρης (Μέλος)

Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1977 στο Ηράκλειο. Σπούδασα Φαρμακευτική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχω φοιτήσει επίσης στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.  Από το 2002 ασκώ το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Το 2009 εκλέχτηκα Βουλευτής Ηρακλείου. Διετέλεσα Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνωνκαι συμμετείχα στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Αντώνης Σεληνιωτάκης (Μέλος)

Ο Αντώνης Σεληνιωτάκης είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σπουδών, (UniversitadeglistudidiCamerino, Ιταλίας) και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος  Ειδίκευσης στην Πολιτική Ανάλυση, Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές του Τμήματος  Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. Σήμερα είναι Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Μαλεβιζίου, Ν. Ηρακλείου, Κρήτης.

stavros kaukakis

Σταύρος Καουκάκης (Μέλος)

Ο Σταύρος Καουκάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από το ίδιο τμήμα με περιοχές ειδίκευσης τα Πληροφοριακά Συστήματα και την Ιατρική Πληροφορική και Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Τα ενδιαφέροντά του σχετίζονται με εφαρμογές και υπηρεσίες διαδικτύου, με το ανοικτό και ελεύθερο λογισμικό, με τα συστήματα διαχείρισης και διάθεσης ανοικτών, διασυνδεμένων και μεγάλων δεδομένων, με την ανάλυση, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη κατανεμημένων και ετερογενών πληροφοριακών συστημάτων καθώς και με τη διαχείριση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών.